
בתקשורת

הסיפורים האחרונים
- גלעד ארדן: "רוצים לראות יותר אזרחים עם נשק ברחובות"
- כלי נשק ליוצאי יחידות מיוחדות
- בין המזרח התיכון למערב הפרוע: האם כדאי להחיל בישראל את מדיניות הנשק של ארה"ב?
- האם יש לאשר למאבטחים לשאת את נשקם?
- "תנו להם רובים": זינוק בדרישה לאישור נשיאת נשק בקרב ישראלים
- תשאירו את האקדח במטבח
- הקרב על הנשק: "ל'באד גייז' יש הרבה נשק ול'גוד גאייז' יש מעט מאוד"
- יוזמה חדשה בממשלה: איסוף כלי נשק במגזר הערבי והחמרת הענישה
- ארדן מבטל מגבלות שהוטלו בגלל רצח נשים: מאבטחים יוכלו לקחת נשק הביתה
- "ייתכן שמדיניות המשרד לביטחון פנים עלתה בחיי אדם"
תגיות שימושיות
"תנו להם רובים": זינוק בדרישה לאישור נשיאת נשק בקרב ישראלים
גברים ונשים, מכל המגזרים ובכל הגילאים, צובאים בחודשים האחרונים על המרכז לרישוי כלי יריה של משרד הפנים בדרישה: "תנו לנו נשק". האינתיפאדה המשתוללת ברחובות, לצד החשש ההולך וגובר של אזרחים לאור הפיגועים במרכזי הערים, עושים את שלהם. פרק ראשון בסדרת הכתבות "תנו להם רובים" בעקבות התופעה ההולכת ומתפשטת
אינתיפאדת היחידים משתוללת - ואיתה גם הרצון לשאת נשק:במשרד הפנים מדווחים על עלייה של מאות אחוזים במספר האזרחים שמבקשים אישור שכזה. גברים ונשים, בכל הגילאים ובכל המגזרים, רוצים לדעת לירות באקדח או ברובה, ולהתגונן בשעת הצורך.
בין מבקשי האישור לנשיאת נשק היא יעל סאס, מנהלת מכון קרוספיט תושבת רעננה בת 28. "שלושה פיגועי דקירה ברעננה זה מפחיד", היא טוענת, "שגרת החיים שלי השתבשה בגלל זה. אני רוצה נשק". יעל מספרת על אימה, שהייתה עדה לאחד מהפיגועים הללו ברעננה, מה ישירות על החלטתה.
יעל והאקדח. "שגרת החיים שלי השתבשה" צילום: חדשות 10
ההבנה שאי אפשר למנוע את פיגועי הדקירה, וכי לא בכל מקום ישנם שוטרים שיכולים להגיב, גרמה לעומס חסר תקדים על האגף לרישוי כלי ירייה. בארבעת החודשים האחרונים יותר מ-15 אלף ישראלים ניסו להשיג רישיון. אחרים, שוויתרו על האקדח הפרטי, קנו אקדח חדש.
וכשהביקוש לנשק בשיא, וההגבלות עליו מחמירות ביותר, נשקלת לראשונה בישראל האפשרות להקל על תנאי קבלת הרישיון בנשק ולאפשר להרבה יותר ישראלים להתחמש. וכעת נשאלת השאלה איזה צורך גובר: חיזוק הביטחון האישי של הישראלים, או הצורך למנוע בכל מחיר שימוש לרעה בכלי המסוכן הזה, שעלול להגיע לידיים הלא נכונות.